27 Mayıs 2012 Pazar

Endemik Bitki Türleri Korunmalı




Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “Türkiye’deki Doğal Bitki Türleri” konulu konferans düzenlendi.

Üniversite sosyal tesislerinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Mecit Vural katıldı. Katılımcılara, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada en zengin bitki örtüsüne sahip ülke olduğunu söyleyen Vural, flora yapısı ve korunması gereken türler hakkında bilgiler verdi. Biyolojik çeşitlilikte bozkırların yeri ve önemini anlatan Vural, “Endemik bitkilerimizin yarısından fazlası bozkırlara aittir.” dedi.

Çeşitli nedenlerle tehlike altında bulunan bitkileri de sınıflandıran Vural, “Ülkemizdeki endemik türleri korumalıyız. Endemik türleri korumak her bireyin sorumluluğudur. Bu bakımdan, gelişmelere paralel olarak el birliği ile türlerin korunması açısından birlikte çalışmak zorunlu hale gelmiştir. Alanlar üzerinde planlanan her yatırımda, önceden ve muhakkak biyolojik çeşitliliğin sağlıklı olarak belirlenmesi esastır. Maliyeti yükseltme pahasına da olsa, bu konuda türlerin yaşaması gerekliliğine inanan samimi bir yaklaşım, türlerin korunmasına çok önemli katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Konferansı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Bilgin, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vagıf Atamov, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.

Konferans sonunda katkılarından dolayı Prof. Dr. Mecit Vural’a Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul tarafından plaket takdim edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder